Neem contact op

We staan u graag te woord

5 Tips voor een schone werkplaats

Werkplaatsen in garagebedrijven of in een industriële omgeving zijn vaak niet de plaatsen waar hygiëne een grote rol speelt. Er moet tenslotte snel en continu gewerkt worden. Dit is jammer, want een schone werkplaats maakt een goede, professionele en betrouwbare indruk op bezoekers en (potentiële) klanten. Wij geven u graag wat praktische tips voor een schone werkplaats.

1. Maak uw gereedschappen regelmatig schoon

Gereedschappen komen snel onder het vuil te zitten, zoals olie, vet en smeer. Schone gereedschappen maken niet alleen een betere indruk, maar zorgen er ook voor dat uw gereedschap langer mee gaat en uw handen blijven schoner. Maak dus na iedere dag of grote klus uw gereedschap even schoon met een ontvettingsdoek.

2. Juiste handverzorging

Medewerkers die veel te maken hebben met olie, vet en smeer hebben zelden schone handen. Met goede handverzorging kunt u uw handen effectief van zware vervuilingen reinigen. Zo hebben wij handreinigers in het assortiment met een lichte schuurkorrel die zeer geschikt zijn voor het verwijderen van olie, vet en smeer. Deze handreinigers zijn ook zacht voor de handen. Onze vertegenwoordigers kunnen u precies vertellen welke handverzorging u nodig heeft.

3. Hoogwaardige poetslappen

Poetslappen van oud textiel wordt veel gebruikt in een industriële/automotive werkplaats. Het verwijderen van olievlekken is niet eenvoudig. Met de juiste poetslappen kunt u oppervlakken niet alleen gemakkelijker schoonmaken, maar kunt u ook langer gebruik maken van dezelfde poetslappen. Er is een ruime keuze in verschillende soorten kwaliteiten en soorten poetslappen.

4. Praktische dispensers

In de werkplaats wordt veel papier gebruikt. MTS Euro Products heeft handige dispensers in het assortiment om dit papier in te plaatsen. Denk aan een vloer- of muurstandaard of een universele dispenser. Daarnaast hebben wij ook robuuste en zuinige (cartridge) industriële zeepdispensers van Gojo. Deze dispensers zijn instelbaar per dosering. Er zijn verschillende soorten zepen, geschikt voor lichte tot zware (industriële) vervuilingen.

5. Een hygiënische sanitaire ruimte

Het komt voor dat uw gasten van het toilet gebruik willen maken. Het is prettig als dit een hygiënische toiletruimte is. Een hygiënische toiletruimte heeft voldoende toiletpapier op voorraad en een toiletbrilreiniger. De handen worden gewassen met een foam zeep en worden afgedroogd met een papieren handdoekje dat weggegooid kan worden in een afvalbak. Als laatste ruikt deze toiletruimte ook lekker fris door het gebruik van een luchtverfrisser.

Uw totaalleverancier

MTS Euro Products is uw totaalleverancier. U kunt bij ons terecht voor de meest praktische producten en oplossingen om uw werkplaats hygiënisch schoon te houden, zodat u de juiste indruk maakt op uw medewerkers en bezoekers. Wilt u meer informatie of heeft u behoefte aan advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.