Neem contact op

We staan u graag te woord

5 tips voor veel voorkomende lekkages in de branches automotive en industrie

Lekkages zijn niet alleen vervelend, maar kunnen in bepaalde situaties zelfs voor gevaren zorgen. Als ondernemer wilt u er natuurlijk alles aan doen om lekkages te voorkomen, maar u kunt calamiteiten niet altijd voor zijn. Wanneer u voor een lekkage komt te staan, dient u snel op te treden. Wij geven u 5 tips voor veel voorkomende lekkages in de branches automotive en industrie.

1. Zorg voor een noodplan

Het is aan te raden om een noodplan op te stellen waarin diverse vormen van lekkages worden opgenomen. Zeker in noodsituaties is het prettig om u vast te kunnen houden aan een vooropgesteld noodplan.

2. Neem de nodige preventieve maatregelen

Het is mogelijk om risico’s tot een minimum te beperken door preventieve maatregelen te treffen. U kunt hierbij denken aan het uitvoeren van controles, het realiseren van veilig werken, het zorgen voor de juiste apparatuur en het aanschaffen van een spill kit. Een spill kit is een box die gevuld is met een assortiment van absorptiematerialen die direct kunnen worden ingezet bij calamiteiten. Denk aan noodgevallen met lekkages van olie, chemicaliën of onbekende vloeistoffen. Met een spill kit beperkt u schade aan werkomgeving en milieu.

3. De bron afsluiten

Wanneer u met een lekkage te maken heeft, is het belangrijk om de lekkage te stoppen. In sommige situaties is het alleen nodig om kranen te sluiten, maar het kan ook nodig zijn om scheuren of gaten te dichten. Gebruik de materialen uit de spill kit of de RuptureSeal. RuptureSeal is een complete lijn producten voor het direct stoppen en blokkeren van lekkages. De innovatieve RuptureSeal is bedoeld om (tank)lekkages snel en eenvoudig een halt te kunnen toeroepen, waardoor noodsituaties worden gecontroleerd. Met de komst van RuptureSeal hoeft u niet meer aan de slag met andere noodproducten zoals bijvoorbeeld kneedpasta. U handelt snel en effectief door dit product in het gat of de scheur te bevestigen. Dit is mogelijk bij beschadigingen tot maximaal 15 cm. Bekijk de video over het gebruik van de RuptureSeal.

4. Stel de ernst van zaken vast

Een lekkage kan naast vervelend, ook ernstig zijn. Dit is volledig afhankelijk van de situatie. Het is daarom belangrijk om bij een lekkage vast te stellen wat voor soort vloeistof er lekt. Gaat het om chemicaliën, of om niet-schadelijke vloeistoffen? Bekijk uw noodplan voor de juiste aanpak.

5. Gebruik de juiste absorptiematerialen

Absorptiematerialen zijn nodig om goed te kunnen handelen in het geval van een lekkage. Er zijn verschillende soorten absorptiematerialen met specifieke eigenschappen. Het ene absorptiemateriaal is geschikt voor het absorberen van olie en andere materialen voor het opnemen van chemicaliën of water. Er zijn verschillende soorten absorptiematerialen verkrijgbaar zoals absorptiekorrels, doeken, rollen en socks. Er zijn ook doeken die alleen olie opnemen en geen waterachtige stoffen. Zo kunnen olielekkages in water gemakkelijk verholpen worden.

Advies op maat

MTS Euro Products heeft diverse absorptiematerialen en spill kits in het assortiment. Wilt u graag advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.