Neem contact op

We staan u graag te woord

5 Toilettrends voor 2017

Openbare toiletruimten verdienen de aandacht, ook in 2017. Op de eerste plaats wilt u het beste bieden aan iedereen die gebruik maakt van uw sanitaire ruimten, maar u wilt zelf ook verantwoord en bewust bezig zijn. De volgende 5 toilettrends voor 2017 helpen u om uw toiletruimten zo hygiënisch, duurzaam, effectief en aangenaam mogelijk in te richten.

1. Het gebruik van duurzame producten
Duurzame producten worden steeds belangrijker, zowel in de zakelijke wereld als onder particulieren. In de toiletruimte kunt u hier goed op inspelen door te kiezen voor meer duurzame producten. Een voorbeeld is onze LumeCel luchtverfrisser. De LumeCel luchtverfrisser is een innovatieve oplossing op basis van groene energie, die licht transformeert tot energie. Batterijen zijn niet meer nodig.

2. Meer blowers in plaats van papier
Het komende jaar worden meer sanitaire ruimten voorzien van handblowers in plaats van een papieren handdoekensysteem. Dit is een trend die weinig positiefs meebrengt. Onderzoek heeft uitgewezen dat blowers niet hygiënisch zijn en bacteriën verspreiden in plaats van opnemen. Het duurt lang voordat je handen droog zijn en vergeet ook niet het lawaai dat deze blowers maken. Papieren handdoekjes zorgen voor een snelle, maar vooral hygiënische droging van de handen.

3. Minder afval in de toiletruimten
De aanwezigheid van afval in toiletruimten is niet te vermijden. Wel kan de focus worden gelegd op het verminderen van dit afval. Er wordt vaak gebruik gemaakt van kwalitatief matige handdoekjes. Er zijn handdoekjes die al scheuren wanneer deze worden vastgepakt met natte handen. Hierdoor pakt men snel meerdere handdoekjes. Zonde, want met goede handdoekjes is een enkel velletje echt voldoende.

4. Meer Europees Ecolabel producten
Het Europees Ecolabel is het Europees milieukeurmerk voor non-food producten en diensten, die minder milieubelastend zijn dan vergelijkbare producten. Het keurmerk is er, om zowel productie als consumptie te verduurzamen. Er verschijnen meer producten met een Europees Ecolabel op de markt, ook voor in de toiletruimten. MTS Euro Products heeft diverse producten in het assortiment met een Europees Ecolabel zoals zepen en handdoek- en toiletpapier.

5. Meer aandacht voor environment
Steeds meer publieke toiletruimten zijn voorzien van zogenaamde ‘groene reclamebordjes’. Deze worden geplaatst op onder meer toiletdeuren en bij wasbakken om aan te geven welke maatregelen er zijn genomen om de toiletruimte milieuvriendelijker te maken.

Advies en informatie
MTS Euro Products houdt uiteraard ook rekening met milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Wilt u zich door ons laten adviseren voor een ‘groenere’ toiletruimte? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.