Neem contact op

We staan u graag te woord

Hygiëne in de keuken: hierop moet u letten!

Als horeca-ondernemer bent u verplicht om u te houden aan de hoge eisen die worden gesteld op het gebied van hygiëne. Het is vaak druk in een professionele keuken, waardoor het prettig is wanneer u gebruik kunt maken van producten die het hygiënisch schoon maken en houden van de keuken vereenvoudigen. De volgende producten helpen u hierbij.

Gebruik een handdesinfectant

Het is belangrijk om eten te bereiden met schone handen. In de praktijk blijkt het lastig om de handen voortdurend schoon te houden. Naast het wassen van de handen met water en hygiënische zeep is het gebruik van een sneldrogende en vloeibare handdesinfectant onmisbaar in de keuken. De handdesinfectanten van MTS Euro Products zijn bacterie- en virusdodend, zacht voor de handen en hebben een langdurige werking. Het gebruik van water is niet nodig en de handdesinfectanten voldoen aan diverse EN-normeringen.

Droog uw handen met papier

Het gebruik van handdoeken van textiel is niet hygiënisch en zeker niet in een keuken. De bacteriën blijven aanwezig in handdoeken van textiel waardoor de kans op kruisbesmetting toeneemt. Onderzoek wijst uit dat handen drogen met papieren handdoeken de meest hygiënische methode is. Door de handen te drogen met een papieren handdoek blijven de bacteriën aan de vezels van het papier plakken en het papier gooit u in de afvalbak. Een papieren handdoek zorgt voor 76% minder bacteriën op de handen.

Poetspapier op rol

Papier op rol is bijzonder praktisch in de meest uiteenlopende situaties in de professionele keuken. Goed papier absorbeert vloeistoffen. Vervolgens kunt u schoon papier gebruiken om het oppervlak weer volledig te drogen. U gooit de gebruikte vellen direct weg waardoor kruisbesmetting wordt voorkomen.

Nonwovendoeken

Naast poetspapier worden er ook veel nonwovendoeken gebruikt in de keuken. Een voorbeeld is de F-wipe nonwovendoek. De gaatjesstructuur zorgt voort het opnemen van dikke vloeistoffen en vetten. Deze doek is ook beschikbaar in de kleur blauw een heeft een Food Contact Certificate. De nonwovendoeken zijn disposable en daardoor zeer hygiënisch. U heeft geen vaatdoeken meer nodig die de hygiëne in de keuken niet ten goede komen.

Praktisch ontworpen vuilniszakken

Vuilniszakken zijn er in diverse varianten. In de professionele keuken is het raadzaam om gebruik te maken van vuilniszakken die u kunt dichten. Er zijn vuilniszakken met een handige trekband, waarbij u niet in aanraking komt met de vuile binnenzijde van de zak.

Meer informatie en bestellen

Bij MTS Euro Products B.V. kunt u alle praktische producten voor het hygiënisch schoonhouden van uw professionele keuken bestellen. Wij zijn uw betrouwbare totaalleverancier. Wilt u meer informatie of heeft u interesse in advisering op maat? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder.