Neem contact op

We staan u graag te woord

Praktische tips om kosten te besparen in de medische branche

Het inkopen van materialen in de medische branche gaat gepaard met grote bedragen. Het is zeker de moeite waard om te bekijken op welke punten er nog bespaard kan worden. Wij geven u graag een aantal praktische tips om kosten te besparen op uw (sanitaire) voorzieningen in de medische branche.

Een besparende zeepdispenser

Kijk eens kritisch naar alle zeepdispensers in de washrooms. Er zijn verschillende soorten dispensers. De ene dispenser is ook kwalitatief beter dan de andere dispenser. Er zijn dispensers die onnodig lekken en dit veroorzaakt verspilling van de zeep. Daarnaast speelt het soort zeep ook mee in het verbruik. Van een foam soap wordt ongeveer 0,5 ml per wasbeurt gebruikt en van een lotion soap 1,0 ml. Dit zijn al een aantal punten waarop u kunt besparen.

Ingo-man dispensers

De ingo-man dispensers zijn veel gebruikte dispensers in o.a. ziekenhuizen. Door de elleboogbediening is het niet nodig de dispenser aan te raken. Om deze reden zijn de ingo-man dispenser zeer hygiënisch in gebruik. De dosering kunt u per dispenser instellen wat ook een besparing kan opleveren in het verbruik van de zeep of handdesinfectant.

Onderzoektafelpapier

Heeft u een idee hoeveel rollen onderzoektafelpapier er in een week worden gebruikt? MTS Euro Products heeft onderzoektafelpapier met extra meters papier in het assortiment. Het verwisselen van de rollen is minder vaak nodig en dit bespaart u weer meer tijd.

Gojo Purell desinfecterende handgel

Purell desinfecterende handgel van Gojo bevat meer verzorgende ingrediënten dan andere reguliere handdesinfectanten. Hierdoor heeft u minder kans op uitdroging van de handen en dus minder irritatie. Gezonde handen zijn immers productieve handen. De no touch dispensers van Gojo maken gebruik van een gepatenteerde technologie. De dispensers zijn ontworpen om zo min mogelijk energie per bediening te gebruiken. Hierdoor is het bij de meeste installaties niet meer nodig de batterijen tijdens de levensduur van de dispenser te vervangen. Ook dit levert u een besparing op.

Goede papieren handdoeken

Onderzoek heeft aangewezen dat het gebruik van papieren handdoekjes de meest hygiënische oplossing is. Dat staat vast, maar u kunt natuurlijk wel besparen op papieren handdoekjes. Er zijn verschillende soorten handdoeksystemen. Handdoekpapier op rol en gevouwen handdoekjes. Handdoekpapier wordt onderverdeeld in diverse kwaliteiten, formaten en aantal lagen. Door de keuze van het juiste systeem en kwaliteit papier kunt u besparen op het gebruik van het aantal handdoekjes per handdroging.

Easy Bag

Diverse producten worden in dozen verpakt. Leveranciers stoppen deze dozen weer in andere dozen om het te verzenden. Dit is verspilling, zeker ook omdat u meer afval overhoudt en het verwerken van afval is niet voordelig. Wij bieden u de mogelijkheid om een aantal producten in een Easy Bag te laten leveren. Zo bespaart u op afvalkosten, maar de Easy Bag heeft nog meer voordelen:

  • Recyclebaar
  • Minder afval
  • Eenvoudig op te slaan
  • Gemakkelijk te openen
  • Waterbestendig
  • Eenvoudig vast te pakken en te vervoeren
  • Stevige verpakking

Gerichte advisering

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen of wilt u zich door één van onze adviseurs laten adviseren? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.