Neem contact op

We staan u graag te woord

Spill kits – onmisbaar bij calamiteiten

Een spill kit is een box die gevuld is met een assortiment van absorptiematerialen die direct kunnen worden ingezet bij calamiteiten. Hierbij valt te denken aan noodgevallen met lekkages van olie, chemicaliën of onbekende vloeistoffen. Met een spill kit beperkt u schade aan werkomgeving en milieu. Het bespaart u tijd en onnodige kosten in geval van nood.

Het strategisch plaatsen van een spill kit

Een spill kit dient op een strategische plaats te worden geplaatst. In geval van calamiteiten moet deze gemakkelijk te bereiken zijn, zodat er op korte termijn actie ondernomen kan worden. Door de spill kit te plaatsen op die plek waar het risico het grootst is, bent u in staat om de reactiesnelheid aanzienlijk te verhogen. Zijn er meerdere plekken waarop een verhoogd risico op calamiteiten bestaat? Dan kunt u uiteraard ook meerdere spill kits plaatsen.

Wat zit er in een spill kit?

In de box vindt u de meest uiteenlopende producten die praktisch kunnen zijn in een noodsituatie. De precieze inhoud is afhankelijk van het soort spill kit. Deze zijn namelijk beschikbaar in meerdere varianten geschikt voor water of oliën. Er zijn spill kits met benodigdheden voor opname van olie en aanverwante vloeistoffen die geen water opnemen, maar er zijn ook uitvoeringen die juist zijn bedoeld voor de absorptie van water. MTS Euro Products heeft drie soorten spill kits in het assortiment:

  1. Universal: inhoud 25 liter, bestaande uit doeken, socks en een afvalzak.
  2. Wegwerptas truckpack oil only: inhoud 49 liter, bestaande uit doeken, kussen, handschoenen en afvalzakken.
  3. Oil spil control box: inhoud 650 liter bestaande uit oilbooms, sweep, kussens, truckpack, verschillende doeken, handschoenen en afvalzakken.

Advies op maat

Wilt u weten welke spill kit het beste bij uw organisatie past. De specialisten van MTS Euro Products B.V. staan voor u klaar om u van gericht advies en relevante informatie te voorzien. Neem vrijblijvend contact met ons op.