Neem contact op

We staan u graag te woord

Tips voor een hygiënische werkplek

Wanneer u werkt op kantoor verblijft u waarschijnlijk heel wat uren achter uw bureau. De meeste bacteriën bevinden zich op de telefoons, bureaus, computermuizen en toetsenborden. Deze bacteriën worden verspreid door niezen, hoesten, krabben en eten achter het bureau. Wist u dat uw toetsenbord meer bacteriën bevat dan een toiletbril? Met deze tips kunt u uw werkplek goed schoonmaken en houden.

Reinigen van de werkplekken

Het is belangrijk dat de werkplekken regelmatig met een schone doek worden gereinigd. Monitoren met een platte vormgeving zijn makkelijker schoon te maken en te houden. Het computerscherm kunt u het beste schoonmaken met een vochtige nonwovendoek. Gebruik nooit alcohol, schuurmiddel of glasreiniger.

Toetsenbord

Het toetsenbord moet eerst worden ontdaan van vieze resten. Keer het toetsenbord ondersteboven en schud het voorzichtig uit op een ondergrond die daarna ook goed wordt schoongemaakt. Reinig de toetsten voorzichtig met de M-wipe nonwovendoek. Deze doek heeft een lichte structuur en neemt gemakkelijk vervuiling weg.

Computermuis en telefoon

Ook de buitenkant van de muis en telefoon wordt schoongemaakt met een vochtige reinigingsdoek. U gaat op den duur uw vingerafdrukken op de muis zien. Dit heeft te maken met het feit dat uw handen niet volledig schoon zijn. U transpireert bijvoorbeeld terwijl u werkt. Het is goed om de muis regelmatig schoon te maken met een stofvrije vochtige doek.

Handen wassen en desinfecteren

Daarnaast is het belangrijk om uw handen regelmatig en goed te wassen met een hygiënische handzeep. Droog uw handen af met een papieren handdoekje. De bacteriën blijven plakken op een papieren handdoekje en dit gooit u weg in een afvalbak. Door de handen te drogen met een warme luchtdroger of air jet worden de bacteriën juist verspreid en niet opgenomen. Daarnaast is het verstandig om uw handen te reinigen met een desinfecterende handgel na het niezen, hoesten of eten. U smeert uw handen in met deze handgel. Wassen met water of afdrogen is niet nodig. De desinfecterende handgel is beschikbaar in handige pompflesjes die u op uw bureau kunt plaatsen.

Meer informatie

Door uw werkplek goed schoon te houden en uw handen regelmatig te wassen met zeep vermindert u het aantal bacteriën op uw werkplek. Wilt u weten welke producten u het beste kunt gebruiken? Neem dan contact op met een van onze vertegenwoordigers. Zij adviseren u graag.